salon sanitarije, keramike i kupatila gea salon sanitarije, keramike i kupatila gea salon sanitarije, keramike i kupatila gea
Bazenske pločice   >  Ono što je neophodno da znate!

Ono što je neophodno da znate!

Bazen u našoj zemlji postao više simbol prestiža nego što je stvarno neophodan. Naravno misli se na bazene koji se prave u privatne svrhe.

Geografski položaj naše zemlje nije pogodan za otkrivene bazene zbog kratkog letnjeg perioda, pa se otvoreni bazen može koristiti najviše 60 do 90 dana.

Kako smo opremili najveće otvorene i zatvorene bazene u Srbiji, ukratko ćemo vam opisati šta treba uraditi a šta ne kod gradnje i održavanja bazena.

Prvo pravilo je da otvoreni bazen ne treba zimi prazniti i ostaviti ga bez vode na niskim temperaturama. Pri izgradnji, za oblaganje bazena neophodno je koristiti samo kvalitetnu bazensku keramiku ( nikako staklene mozaike) i specijalne lepkove i fugomale. Na taj način bi se sprečilo da voda prodre u školjku bazena (beton i armaturu), jer je voda sa hlorom veoma agresivna i za par godina je u stanju da nagrize svaki metal i beton, zbog čega bazen brzo procuri.

Bazen je skupa investicija kako za gradnju tako i za održavanje. Zbog toga se treba pridržavati građevinskih normi prilikom gradnje i odabira materijala. Tri najpoznatije fabrike bazenske keramike nalaze se u Evropi, jedna u Nemačkoj i dve u Italiji. Najbolji lepkovi, izolatori i fugomali se proizvode u Italiji.

Ako bazen pukne zbog loših materijala, jeftinije je sagraditi novi nego ga sanirati.

Noviteti

Novosti

Gea.co. je povecala svoj asortiman:
- Hidromasažni Stubovi
- Hidromasažeri
- Tuš Kabine
- Tuš Kade
- Sanitarije
- Slavine

 
Salon keramike Gea isporucuje na kucnu adresu Salon keramike Gea omogucava kupovinu svojih proizvoda kreditnim karticama Salon keramike Gea poseduje besplatan parking samo za Vas Salon keramike Gea vam nudi najveci i najbolji asortiman proizvoda Salon keramike Gea poseduje razvijenu servisnu mrezu Salon keramike Gea ima asistene koji ce vam pomoci savetima prilikom kupovine Salon keramike Gea daje garancije kvaliteta na proizvode Salon keramike Gea nudi najbolju kupovinu
Nemke's Pages